Artiklar

Skola om till fastighetsmäklare

Jag skulle vilja byta karriär och har funderat på möjligheten att skola om mig till fastighetsmäklare. Det ligger inte långt ifrån mitt nuvarande arbete som ekonom och det som lockar mig är främst den sociala delen och de pengar man som fastighetsmäklare kan tjäna. Att som småbarnsförälder välja att skola om sig till fastighetsmäklare är inte ett lätt fattat beslut, men för min del känns det ändå som att jag har gjort mitt på ekonomiavdelningen och behöver nya utmaningar. Visserligen kommer utbildningen till fastighetsmäklare att påverka vår ekonomi en del, men förhoppningsvis kommer jag att kunna hoppa över en del kurser som ingår i utbildningen som jag redan läst. På det sättet kan jag kanske jobba deltid och plugga heltid till fastighetsmäklare och ändå ha råd med alla utgifter man blivit så bekväm med. För det är kanske just bekvämligheterna som gör att man ofta avstår att följa sina drömmar, när man väl är van med all den vardagslyx man långsamt uppgraderats i så blir det svårt att bara vänja av sig. Som förälder har jag ju fler än mig själv att tänka på, vilket gör att jag ännu inte tagit beslutet att studera till fastighetsmäklare. Innan dess måste jag prata med min man, förklara för barnen att det kanske inte blir en semester resa i år och så vidare. Det är inte alltid lätt men beslut måste ju tas. Som fastighetsmäklare skulle jag få bättre betalt och om något år skulle det nog ha jämnat ut sig.